Link to: PersonaleLink to: FooterLink to: Footer

Velkommen til vores kiropraktor

De fleste danskere oplever smerte eller nedsat funktion i bevægeapparatet, på et tidspunkt i livet. Uanset om det drejer sig om ryg/nakkesmerter, ledsmerter, muskelsmerter, hovedpine, svimmelhed, diskusprolaps, sportsskader eller kolik-symptomer hos det lille barn, kan kiropraktoren hjælpe. 
Symptomerne kan være opstået akut eller kommet snigende uden man kender den direkte årsag. Uanset årsagen kan kiropraktoren hjælpe dig med en grundig undersøgelse af din problematik, og lægge en plan for det videre forløb.

hvad er en Kiropraktor?

Hvad er en kiropraktor?
En kiropraktor har en 5-årlig kandidat uddannelse fra Syddansk Universitet i Odense, hvor bachelordelen er tilsvarende en bachelor i medicin. Derudover en to-årig kandidatuddannelse samt 1 år i turnus. Herefter er kandidaterne uddannede cand. manu., og har både autorisation og ret til selvstændigt virke.
Du behøver ikke henvisning for at gå til kiropraktor.
Selve uddannelsen indeholder en stor del anatomi, fysiologi og sygdomslære. Derudover bruges også timer på undersøgelse, diagnostik og behandling, og billeddiagnostik, hvor kandidaterne efter endt uddannelse er i stand til selv at tage røntgenbilleder af hele bevægeapparatet, henvise til røntgen og scanninger i det offentlige sundhedsvæsen samt læse og beskrive disse billeder.
En kiropraktor er først og fremmest differentialdiagnostiker. Det betyder at vi har viden og evner til gennem sygehistorie, undersøgelse og vurdering af billeddiagnostik, at stille en diagnose for bevægeapparatsproblematikker, samt lægge en plan for det videre forløb.
Selve behandlingen kan indeholde en bred palet af forskellige teknikker, herunder manipulation, mobilisering, bløddelsbehandling, tapening osv. Derudover vil rådgivning omkring ergonomi på arbejdspladsen, øvelsesinstruktion og træningsvejledning også være en del af din behandlingsplan.

Kiropraktisk konsultation

En konsultation indeholder en samtale omkring din problemstilling, en grundig undersøgelse med bla. bevægeundersøgelse, ortopædiske og neurologiske tests mm., samt relevant behandling. Selve behandlingen kan bestå af forskellige teknikker som fx mobilisering, manipulation, triggerpunktsbehandling, MET (muscle energy technique), dry needling (nålebehandling af spændte muskler) osv.
Du vil få information omkring din problematik samt vejledning til hvad du selv kan gøre for at bedre denne. Dette kan også indeholde vejledning i ergonomi, øvelser og gode råd generelt.
Hvis der er behov for yderligere undersøgelse kan kiropraktoren henvise til både røntgen og scanninger i det offentlige sundhedsvæsen.